Bezelye düdüklüde pişirmek için en kolay yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor gerçekten. Taze bezelyenin 2-3 dakikada, dondurulmuş bezelyenin ise 1-2 dakikada pişmesi, zamandan nasıl tasarruf sağladığımı düşündürüyor. Ancak taze bezelye kullanıyorsanız, pişirme süresine dikkat etmek gerek, aksi takdirde lapa haline gelebilir. Su oranına ve miktarına da dikkat etmeli; her bir su bardağı bezelyeye bir su bardağı su eklemek en iyisi gibi görünüyor. Ayrıca, tuz eklememek de önemli bir detay, çünkü bu durum pişirme süresini uzatabilir. Anlayacağınız, düdüklü tencereyle yapılan bezelyenin sağlık açısından faydalarını ve lezzetini korumak için bu ipuçlarına uyulması gerekiyor. Soğuk suyla şoklama yapmanız da renginin canlı kalmasına yardımcı oluyormuş, buna da dikkat etmek lazım. Gerçekten pratik bir yöntem arayanlara kesinlikle tavsiye edebilirim.
Bezelye düdüklüde pişirmek için en kolay yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor gerçekten. Taze bezelyenin 2-3 dakikada, dondurulmuş bezelyenin ise 1-2 dakikada pişmesi, zamandan nasıl tasarruf sağladığımı düşündürüyor. Ancak taze bezelye kullanıyorsanız, pişirme süresine dikkat etmek gerek, aksi takdirde lapa haline gelebilir. Su oranına ve miktarına da dikkat etmeli; her bir su bardağı bezelyeye bir su bardağı su eklemek en iyisi gibi görünüyor. Ayrıca, tuz eklememek de önemli bir detay, çünkü bu durum pişirme süresini uzatabilir. Anlayacağınız, düdüklü tencereyle yapılan bezelyenin sağlık açısından faydalarını ve lezzetini korumak için bu ipuçlarına uyulması gerekiyor. Soğuk suyla şoklama yapmanız da renginin canlı kalmasına yardımcı oluyormuş, buna da dikkat etmek lazım. Gerçekten pratik bir yöntem arayanlara kesinlikle tavsiye edebilirim.
Cevap yaz