Bezelye haşlama sürecini anlatan bu yazıyı okuduktan sonra, aklımda birkaç soru canlandı. Buzluktan çıkan bezelyeyi haşlamadan önce mutlaka buzdolabında bekletmek gerektiği belirtilmiş. Peki bu bekletme süresi ne kadar olmalı? Ayrıca dondurulmuş bezelyeyi kaynayan suya ekledikten sonra baharat eklemek lezzeti nasıl etkiliyor? Son olarak, haşlanmış bezelyeyi hemen kullanmadığımızda buzdolabında ne kadar süre saklayabiliriz? Bu konuda daha fazla bilgi almak isterim.
Bezelye haşlama sürecini anlatan bu yazıyı okuduktan sonra, aklımda birkaç soru canlandı. Buzluktan çıkan bezelyeyi haşlamadan önce mutlaka buzdolabında bekletmek gerektiği belirtilmiş. Peki bu bekletme süresi ne kadar olmalı? Ayrıca dondurulmuş bezelyeyi kaynayan suya ekledikten sonra baharat eklemek lezzeti nasıl etkiliyor? Son olarak, haşlanmış bezelyeyi hemen kullanmadığımızda buzdolabında ne kadar süre saklayabiliriz? Bu konuda daha fazla bilgi almak isterim.
Cevap yaz