Kıymalı Bezelye

Kıymalı bezelye yemeği, insanlar için en iyi protein kaynağıdır. İçerisinde çok yüksek oranda protein bulunan bezelye ve yine içerisinde çok yüksek oranda protein bulunan kıyamının birleşerek oluşturduğu mükemmel bir yemektir. Kıymalı bezelye yemeği gerek malzemeleriyle gerekse yapılışıyla oldukça basit bir yemektir. Fakat bu yemekte dikkat edilmesi gereken bir durum vardır ki malzeme oranlamasının iyi yapılabilmesidir.
Kimi zaman patatesin azlığı ya da kıymanın azlığı kimi zamanda suyunun azlığı oldukça lezzet kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle birazdan verilen tarife uygun bir şekilde kıymalı bezelye yaparak tüketebilirsiniz. Şimdi vereceğim tarif ile yapılan bezelye tam olarak dört kişiliktir. Bu nedenle öncelikle kişi sayısını belirleyerek buna göre sizlerde malzeme miktarını orantılı bir şekilde arttırabilirsiniz.

Kıymalı bezelye malzemeleri
  • İki su bardağı bezelye,
  • Bir adet havuç
  • İki yüz gram kıyma,
  • Bir miktar tuz ve yağ,
  • İki yemek kaşığı salça,
  • Bir adet soğan,
  • İki adet patates

Kıymalı Bezelye Nasıl Yapılır?


Öncelikle soğanların kabuklarını temiz bir şekilde soyarak bir kap tencere içerisine ince ince yemeklik bir şekilde kıyalım. Daha sonra ise bir miktar yağ içerisinde soğanları iyice kavuralım. Soğanlar iyice kavrularak pembe bir renk almaya başladığında yanmamasına dikkat ederek sık sık karıştırın. Soğanlar kavrulduktan sonra ise malzemelerde bahsettiğimiz kadar salçayı soğanlara katarak, salçanın tam olarak dağılmasını sağlayın.
Salça tüm soğanlara dağılana kadar bol bol karıştırmaya devam edin.

İkinci aşamada ise salça üzerine kıymayı ekleyerek tekrar kavurmaya devam edelim. Belirtmeliyim ki kıymanın çok iyi pişmesi gerekmektedir. Bunun için bol bol kavurun ve kıymanın tam olarak pişmesini sağlayın. Kıyma tam olarak piştikten sonra bu malzemeler üzerine havuçların kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayarak karıştıralım.

Havuçların hemen sonrasında ise patateslerin kabuklarını soyalım ve küp-küp doğrayarak malzemeleri karıştıralım. Bu şekilde bir süre kavurun ve ardından bezelyeleri ekleyin. Bezelyelerin hemen ardından da tüm malzemeleri biraz geçecek kadar su koyarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlar başlamaz bir miktar tuz atın. Attığınız tuz miktarını biraz fazla tutarsanız daha iyi olacaktır. Çünkü patates tuzu sever. Bir süre kaynadıktan sonra malzemeler yumuşamış ve pişmişse kıymalı bezelye yemeğinin piştiğini anlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 14:38:41
Kıymalı Bezelye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Bezelye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Bezelye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bezelye Kaç Dakikada Pişer

Bezelye kaç dakikada pişer, bezelye bildiğimiz gibi yaz sebzesidir. Ancak kışın gerek konservesi gerekse dondurulmuş olanını da bulmak mümkündür. Bezelyenin ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Bezelye Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş Bezelye Nasıl Pişirilir İlkbahar ve yaz mevsiminin enfes lezzetlerinden bir tanesi olan bezelye içerisinde bulunan nişasta, lif, antioksidan, kar...
Devamını Oku

Rüyada Bezelye Görmek

Rüyada Bezelye görmek, rüyanın içeriğine ve kim aracılığıyla görüldüğüne yönelik farklı biçimlerde açıklanabilir. Rüyada bezelye rastlamak rüya yorumcul...
Devamını Oku

Yem Bezelyesi Yetiştiriciliği

Yem bezelyesi yetiştiriciliği, aslında oldukça zahmetli bir iştir. Çünkü yetiştirilmesinde birçok farklı işlemleri bulunan yem bezelyesinin üretimi oldukça z...
Devamını Oku

Rüyada Bezelye Pişirmek

Rüyada bezelye pişirmek, sıkıntıdan sonra umduğu beceriye, uğraşarak aradığı paraya, zorluklarla rekabet ederek özlediği onura, uğraşarak kazandığı gali...
Devamını Oku

Bezelye Nasıl Haşlanır

Bezelye nasıl haşlanır, Bezelye pilavdan, böreğe kadar birçok yemek yapılırken kullanılan bir sebzedir. Bezelye lif bakımından çok zengin bir yiyecek olduğun...
Devamını Oku

Garnitürden Bezelye Yemeği

Garnitürlü bezelye tarifi, garnitürlü bezelye et yemeklerinin pilavların yanına çok yakışan yemeklerden biridir. Hazır garnitür kullanıldığı için oldukça pra...
Devamını Oku

Yem Bezelyesi

Yem Bezelyesi, Yem bitkilerinin büyük çoğunluğu baklagil ve buğdaygil ailelerine ait bitkilerdir. Baklagillerden olan yeşil yem bitkileri diğer yeşil yem bit...
Devamını Oku

Fırında Bezelye

Fırında bezelye, fırında bezelye oldukça sevilen lezzetli ve besin değeri yüksek yiyeceklerden biridir. Yapımı kolay olan bir tariftir. Tavuklu etli sebzeli ...
Devamını Oku

Bezelye Kaç Kalori?

Bezelye Kaç Kalori, diye sorulduğunda veya bezelye kilo sorununa neden olur mu sorusu bezelye tüketmeyi seven kişilerce ve kilo vermek amaçlı diyet yapa...
Devamını Oku

Bezelye Çeşitleri

Bezelye Çeşitleri, bezelye, baklagillerden taze, yeşil kabuğu ile taneleri ya da tek taneleri yenilen bir bitki türü. Farklı taç yapraklı iki çenekli ba...
Devamını Oku

Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır

Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır, Bezelye baklagillerden taze, yeşil kabuğu ile taneleri ya da sadece taneleri yenilebilen bir bitki çeşididir. Ayrca taç yap...
Devamını Oku

Rüyada Bezelye Ayıklamak

Rüyada bezelye ayıklamak, Maddi ve manevi yükü olan kişiden uzak durmaya, uzun bir çalışma ve bekleyişin sonunda az olan kazancın ya da malın artacağına...
Devamını Oku

Bezelye

Bezelye, Baklagilerden olan bezelye, kabuğu ile ya da yalnız taneleri ile yenilen bir bitki türüdür. Ayrıca taç yapraklı iki çenekli baklagiller familya...
Devamını Oku

Kuru Bezelye

Kuru bezelye, bilindiği gibi etli bir yemektir. Son derece lezzeti ile özellikle soğuk havalarda insanların tüketebileceği en güzel yemeklerden biri olan kur...
Devamını Oku

Fırında Etli Bezelye

Fırında etli bezelye, fırında etli bezelye yemeği lezzetli ve besleyici bir yemek çeşididir. Fırında yapıldığı için çok daha lezzetli pratik olur. Pilavların...
Devamını Oku

Bezelye Ekimi

Bezelye Ekimi, Bezelye iklim isteği bakımından seçici bir bitkidir. Bezelye serin iklim sebzesidir. Donma noktasına yakın düşük sıcaklıkl...
Devamını Oku

Sarı Bezelye

Sarı bezelye, köken olarak çıkış yere Avrupa ve batı Asyadır. Sarı bezelye ilk ve orta çağlarda orta ve Kuzey Avrupa'da yetiştiriliyordu. 11. Yüz yılda İngil...
Devamını Oku

Bezelye Kavurması

Bezelye kavurması, bezelye kavurması içerisindeki malzemelere göre bazen ana yemek bazen de ana yemek yanına meze olur. Her şekilde de oldukça lezzetli tarif...
Devamını Oku

Bezelye Yemek Çeşitleri

Bezelye Yemek Çeşitleri, birbirinden farklı olarak onlarca yemek çeşidi hazırlanabilen bezelye sebzesi dört mevsimde de kolaylıkla bulunabilen sağlıklı ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bezelye Kaç Dakikada Pişer
Dondurulmuş Bezelye Nasıl Pişirilir
Rüyada Bezelye Görmek
Yem Bezelyesi Yetiştiriciliği
Rüyada Bezelye Pişirmek
Son Forum Konuları
Dondurucudan Çıkartılan Bezelyeler Acıydı? Zehitlendik Mi?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024