Fırında Tavuklu Bezelye: Bezelye besin değeri olarak oldukça yararlıdır. Bezelye kalori bakımında da yüksek değerlere sahip değildir. O yüzden diyet yapan bayanlar tercih edebilir. Bezelye her türlü yemeğe katılabilir. Lezzet bakımında güzel olduğu için çok tercih edilir. Hele bir de tavuk ile yapıldığı zaman oldukça lezzetli ve tadına doyum olmaz.
- 5-6 tane pirzola tavuk
- 2 su bardağı bezelye
- 3 tane patates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 tane domates
- 3 tane yeşil biber
Fırında Tavuklu Bezelye Nasıl Yapılır?
İlk olarak pirzola tavuk temizlenir ve derileri soyulur. Daha sonra patatesler soyulur ve yuvarlak şekilde doğranır. Geniş ve derin fırın tepsisine patatesler ve tavuklar konularak baharat, tuz ve salça eklenerek karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra yağ eklenir ve bir daha harmanlanır. Daha sonra tavuklar alta kalacak şekilde tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmesi için konulur. Piştikten sonra isteğe göre pirinç veya bulgur pilavı yapılarak servis edilir.
Afiyet olsun.