Bezelye Yemeği, Bezelyenin çeşitli şekillerde yemeğini yapabilirsiniz. Bunun için iki tane tarifi sizlerle paylaşacağım.
Tavuklu Bezelye Yemeği
Bezelye ve tavuk birbirine çok yakışan lezzetlerdir. Bu yüzden denemesi gereken bir tariftir.
Tavuklu Bezelye Yemeğinin Malzemeleri
- Bir adet bütün tavuk
- Bir kilo taze bezelye
- Bir adet büyük boy kuru soğan
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir adet havuç
- Bir adet büyük boy patates
Tavuklu Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?
Bir adet kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın.
Uygun bir tencerenin içerisine sıvı yağını alın doğramış olduğunuz kuru soğanı ilave edip kavurmaya başlayın. Sonra bütün tavuğu küçük parçalara ayırın ve doğrayın. Doğradığınız tavuğu soğuk su ile iyice yıkayın sonra tavanın içerisine sıvı yağı koyun ve yağın ısınması ile tavukları soteleyin ve kavrulmuş olan soğanın üzerine ilave edin, küp-küp doğranmış patates ve havucu da ilave ederek sotelemeye devam edin. Ardından domates salçasını ekleyin ve karıştırın sonra taze bezelyeyi de ilave ederek tuzunu ayarlayın ve malzemelerin üzerine çıkacak kadar kaynar suyu ekleyip kapağını kapatarak tavuklu bezelye yemeğini pişirmeye bırakın. Yaklaşık olarak kırk dakika kadar piştikten sonra tavuklu bezelye yemeğiniz servise hazır.
Kıymalı Bezelye Yemeği
Ne yemek yapacağınızı bilmediğiniz anlarda hemen yapabileceğiniz oldukça pratik bir tariftir.
Kıymalı Bezelye Yemeğinin Malzemeleri
- İki çorba kaşığı zeytinyağı
- Yüz gram kadar az yağlı dana kıyma
- Bir adet orta boy kuru soğan
- İki adet çarliston biber
- İki adet kırmızı biber
- Bir çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Bir adet domates
- Bir paket donmuş bezelye
- Bir buçuk su bardağı kaynar su
- Damak tadınıza göre tuz
Kıymalı Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?
İlk olarak uygun bir tencere içerisine sıvı yağını alıp üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave ederek kavurmaya başlayın rengi dönünce kıymayı ekleyin ve iyice kavurun ardından çarliston biberi ve kırmızı biberi ekleyip bir beş dakika kadar da bu şekilde kavurun. Bir adet domatesin kabuklarını soyup küp-küp doğrayın ve bir yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçasıyla beraber tencereye ilave ederek bu şekilde de beş dakika kavurun ve ardından bir paket donmuş bezelyeyi ekleyin. Bir buçuk su bardağı kaynar suyu da ilave ederek yemeğinizi pişirmeye bırakın. Yaklaşık olarak yarım saat sonra kıymalı bezelye yemeğiniz servise hazır.
Afiyet olsun.