Bezelye Püresi
Bezelye püresi genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Aynı zamanda küçük çocuklarında yiyebileceği bir mama olarak da yapılan bir besindir.
Bezelye püresi malzemeleri- 500 gram bezelye,
- 4 su bardağı süt,
- 1 çorba kaşığı un,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- Tuz,
- Karabiber
Bezelye Püresi Nasıl Yapılır?
Bir tencerenin içerisinde bezelyeleri haşlayalım.
Daha sonra suyunu süzelim. Ayrı bir kapta bir kaşık un, bir çorba kaşığı tereyağını kavuralım. Sonra haşlanmış olan bezelyeleri sütle karıştıralım üzerine kavrulan un ve tereyağını ekleyin. Tuz, karabiberi de ilave ederek birkaç dakika daha pişirelim.
Pişirme işlemi bittikten sonra bir karıştırıcı yardımıyla püre haline gelene kadar ezelim. Bezelyeli püremiz servise hazırdır. Bezelyeli püreyi mantar sote yanın, tavuk etli yemeklerde hindi etiyle yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilebilir ve tat olarak da bu yemeklere oldukça yakışır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 02:32:56
Bezelye Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|