{ "title": "Zeytinyağlı Bezelye", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/zeytinyagli-bezelye.jpg", "date": "22.01.2024 00:36:02", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı bezelye, bezelyenin bir tarım ürünü olması nedeni ile oldukça eski zamanlardan beri tüketilen yemeklerden biridir. Bu yemek, yapılışının basit olması nedeniyle birçok yiyecekten çok daha fazla yapılan bir yiyecektir. Bunun yanı sıra bezelyenin mükemmel bir protein kaynağı olması da birçok kişinin bezelye yemeklerini daha fazla tüketmesini sağlamaktadır. Özellikle spor ile ilgilenen insanlar zeytinyağının birleşmesi ile oluşan mükemmel lezzeti yemektedir. Zeytinyağlı bezelye yemeği daha çok öğlen ve akşam öğünleri için uygundur. Çünkü bu yemek biraz daha yağlı bir yemek olduğu için diğer öğünlerde rahatsızlığa neden olabilmektedir. Zeytinyağlı bezelye yemeği içerisinde bir miktar patates bulunur. Bu nedenle patates seven kişiler için de oldukça iyi bir yemek olacaktır. Bu yemeği sıcak sıcak tüketmeye özen gösterirseniz daha fazla lezzet alabilirsiniz. Ülkemizin her bölgesinde sevilerek tüketilen zeytinyağlı bezelye içerisinde kullanılan malzemeleri çok iyi ayarlamalısınız. Özellikle tuz miktarı biraz daha fazla olmalıdır. Çünkü bu yemeğin içerisinde bulunan patatesler tuzu çekecektir. Şimdi gerekli olan malzemelere bir göz atalım.

Zeytinyağlı Bezelye Malzemeleri
Zeytinyağlı Bezelye Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı bezelye yemeğinin yapılışına geçer geçmez sizlerde bezelyeleri iki kez yıkayarak suyunu süzün. Daha sonra ise malzemelerde bahsettiğimiz bir adet kuru soğanı yemeklik olacak şekilde farklı bir kap içerisine doğrayın. Eğer isterseniz bu işlemi mutfak robotu ile daha pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Fakat bıçakla doğramak tavsiye edilir.

Bu işlem sonrasında havuçları ve patatesleri temiz bir şekilde yıkayın. Yıkama işlemi sonrasında suyunu süzün ve tüm hepsinin kabuklarını soyun. Son olarak soyduğunuz bu sebzeleri küp-küp doğrayarak yemeklik bir hale getirin. Bu malzemelerin büyüklüğü tamamen size kalmıştır. Bu işlem sonrasında büyük bir tencere içerisine zeytinyağını ekleyin ve kızması için ocağa verin. Bu malzemeler üzerine soğanı ve küp-küp doğradığınız havuçları tencereye alın. Bir süre kızartın ve soğanlar pembeleşmeye başladıktan sonra salçayı da tencereye ekleyerek en az iki dakika kavurun.

Son aşamamızda ise önce bezelyeyi ekleyin ve dakika kavurun. Daha sonra patatesleri tencereye ekleyerek bol bol karıştırın ve iki dk sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin. Suyu ekledikten sonra yemeğinizin tuzunu ayarlayın ve sebzeler tam olarak pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Zeytinyağlı bezelye yemeği hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }