{ "title": "Taze Bezelye", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/taze-bezelye.jpg", "date": "21.01.2024 22:06:54", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Taze Bezelye, ufak yeşil toplar halinde yetişen, kendine has tadı olan bezelye genelde ilk bahar mevsiminde taze olarak tüketilmektedir. Bezelye sadece besin olarak tüketilmez aynı zamanda restoranlarda süslemelerde kullanılır. Bezelyenin küçük görüntüsü ve farklı tadı dışında sağlığa faydaları vardır. Bezelye sağlığa bulunduğu katkıları içerdiği zengin besin kaynaklarından almaktadır. Ortalama 100 gram bezelye 81 kalori enerji içermektedir. A, C, E, K vitaminlerini bolca içeren bezelye, niasin, tiamin, pridoksin gibi vitaminler içermektedir. İçerisinde yüksek miktarda vitamin bulunduran bezelye, bakır, magnezyum, demir, gibi sağlık açısından faydalı mineraller içermektedir.

Taze Bezelye: Özellikleri itibari ile sağlığa birçok faydası bulunmaktadır. Bezelye, sindirim sistemi organlarımızdan başta mide olmak üzere, bağırsak ve diğer organlara oldukça faydası vardır. Cilt sağlığı için kullanılan bezelye, bezelye özlü çil kremlerinde, leke ve çil giderici özelliğinin bulunmasından dolayı kullanılmaktadır. Bezelye östrojen özelliğinden dolayı, keten tohumu gibi, meme büyümesi için tavsiye edilmektedir.

Taze bezelye yemeği malzemeler
Taze Bezelye Nasıl Yapılır?

Öncelik ile bezelyeleri ayıklayıp yıkıyoruz daha sonra soğan ve sarımsakları doğrayalım ve sonra tencereye yağı koyup soğanlar ile kıymayı iyice kavuralım patatesleri ve havucu küp-küp doğrayıp tencereye salçayı ilave edelim patates havuç ve bezelyeyi ekleyelim. Baharatları ve tuzu ilave edip 5 dakika kadar kısık ateşte kavuralım. 4-5 bardak kadar su ekleyip ve orta ateşte suyunu hafif çekene ve özleşene kadar pişirelim. Konulan su hafif çeker ve hala bezelye ve havuçlar sertse biraz daha su ekleyelim. İyice piştikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }