{ "title": "Tavuklu Bezelye", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/tavuklu-bezelye-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 03:39:09", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Tavuklu bezelye, içermiş olduğu sebzeler ile olsun tavuk eti ile osun oldukça lezzetli ve besleyici bir ana yemek türüdür. Tavuk bilindiği üzere kemiklerin gelişmesinde oldukça faydalı olan ve içerdiği kalsiyum, vitamin ve demir ile de oldukça sağlıklı ve besleyici bir et türüdür. Yapıldığı yemeklerde enfes bir tat katmasının yanı sıra gelişimde de oldukça fayda vermektedir. Tavuklu bezelye yemeği içerdiği tavuk etini verdiği fayda ve lezzetin yanı sıra bezelye gibi besin değer oldukça yüksek vitamin deposu olan bu sebze ile daha lezzetli ve besleyici bir yemek olma özelliğindedir. Yemeğin içerisine ekleyeceğimiz patates ve havuç da farklı bir lezzet vermekle beraber daha besleyici hale getirebilir. Herkesin evde kolaylık ile yapacağı bu pratik yemek lezzeti kadar bu konuda da oldukça avantajlıdır. Menünüze ekleyerek sofranızı zengin bir hale getireceğiniz bu yemeği herkes severek yiyecektir. Damaklarda enfes bir tat bırakan, yapımı oldukça pratik ve kolay olan bu besleyici ve sağlıklı yemeğin tarifine beraber bakalım;

Tavuklu bezelye yemeği için gerekli olan malzemeleri
Tavuklu bezelye yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayarak orta boydaki bir tencerenin içerisine boşaltın. Ardından sıvı yağı tencerenin içerisine ekleyerek ocağın üzerine bırakın. Soğan pişinceye kadar diğer taraftan tavuk etini alarak ince doğrayın. Ayrı bir tencerenin içerisine tavuk etini koyarak biraz suyla hafif haşlayın. Soğan pembe hale gelince haşlamış olduğunuz tavuk etini tencereye aktarın. Tavuk eti ve soğan iyice bütünleşinceye kadar pişirin ve ardından ufak doğramış olduğunuz sarımsakları da ekleyerek iyice harmanlayın. Ardından bezelyeleri de tencerenin içerisine aktarın.

Tavuk harmanlanırken diğer taraftan patates ve havucu küp-küp kesin. Havuç ve patatesi de tencerenin içerisine ekleyerek kısık ateşte birleşene kadar pişirin. Diğer taraftan yemeğin sosu olan malzeme hazırlanır. Bir başka tencerenin içerisine üç bardak sıcak su eklenir Ardından salçada konularak karıştırılarak iyice bütünleşmesi sağlanır. Salça eridikten sonra pul biber ve biraz tuz eklenerek on dakika kadar yüksek ateşte kaynamaya bırakılır. Salçalı su kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır. Kısık ateşteki salçalı su yirmi dakika kadar kaynayarak ateşin üzerinde kalır. Sonra ocağın üzerinden indirilerek biraz dinlenmeye bırakılır.

Daha önceden hazırlamış olduğumuz sebzeli tavuk karışımını yapmış olduğunuz salçalı suyu tavukların olduğu tencereye yavaş bir şekilde karıştırarak dökmeye başlayın. Salçalı su ve sebzelerin olduğu tavuklar ocağın üzerine konularak kaynayıp rengini alıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayan sulu tavuk ocağın üzerinde arada sırada karıştırılır ki yemek tam olarak lezzetini alsın. İyice bütünleşen ve kaynamaya başlayan bezelyeli tavuk yemeği artık hazır hale gelmiş demektir. Ocaktan indirmiş olduğunuz tavuklu bezelye yemeğini sıcak bir şekilde servis edin. Bir servis tabağının içerisine bir miktar koyacağınız tavuklu bezelye yemeğini isteğinize göre servis edebilir ya da süsleyip görselliğini arttırabilirsiniz. İşte böyle eşsiz lezzetli ve besleyici olan bu tavuklu bezelye yemeği tarifi bu kadar basit ve pratiktir.

Afiyet olsun.
" } ] }