{ "title": "Konserve Bezelye", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/konserve-bezelye-8482.jpg", "date": "20.01.2024 15:34:41", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Konserve Bezelye, baklagiller familyasına ait olan taze körpe kabukları ve iri taneleri veya yalnızca taneleri tüketilen bir bitki türüdür. İlkbahar ve yaz aylarında iki kez hasadı yapılabilen konserve bitkisi senenin dört mevsimi kullanılmak üzeri saklamak için konserve bezelye ve derin dondurucularda dondurularak saklanabilmektedir. Bezelye bitkisi iki çenekli ve taç yapraklı olarak adlandırılan baklagiller grubundan sarmaşık benzeri gövdesi ince ve uzun bitkinin ağırlığının kaldıramayacak kadar incedir. Meyve vermeden önce beyaz çiçeklerle bezenen bu bitki çiçeklerin ardından kese şeklindeki kabuğunun içinden iri taneli ve yuvarlak şekilde tohumlar bulundurmaktadır. İnsan sağlığı açısından pek çok faydalara sahip olan bezelye ile pek çok yemek çeşidi yapılabilmektedir. Bezelye bünyesinde barındırdığı yüksek oranda lif, vitamin minerallerle oldukça faydalı ve güçlü bir besin kaynağıdır. Taze veya sıklıkla konserve olarak farklı yemekleri yapılabilen konserve bezelye ile yapılan vereceğimiz tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz.