Köfteli Bezelye, Bezelyeyi seven kişiler tarafından büyük beğeni alan bu yemeği denemenizi tavsiye ediyorum. Deneyenler tarafından oldukça beğeni alan bu tarif yapımı ile de oldukça kolaydır. Misafirleriniz içinde tercih edebileceğiniz bu yemek için övgü alacağınızdan emin olabilirsiniz. Şimdi sıra köfteli bezelyenin tarifini ve nasıl yapıldığını sizler ile paylaşmaya.
Köfteli Bezelye Tarifinin Malzemeleri
Bir paket donmuş bezelye veya bir kutu konserve bezelye
Yarım kilo dana veya kuzu kıyma
İki adet orta boy kuru soğan
Bir çay kaşığı kadar karabiber
Bir adet orta boy patates
Bir adet havuç
Dört yemek kaşığı zeytinyağı
İki yemek kaşığı tereyağı
Bir yemek kaşığı biber salçası
Bir yemek kaşığı domates salçası
Damak tadınıza göre tuz
Köfteli Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak köfteli bezelye yemeğinin köftesini yapmak ile işe başlayın. Bunun için bir kâse içerisine yarım kilo dana veya kuzu kıymasını alın. Bir adet orta boy kuru soğanı rendeleyin soğanın fazla suyunu süzün ve kıymanın üzerine boşaltın. Ardından damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın, bir çay kaşığı karabiber ilave edip iyice yoğurun. Hazır hale gelen kıymalı harçtan küçük parçalar koparıp avucunuzun içerisinde yuvarlayın ve minik minik köfteler yapın. Tavanın içerisine biraz sıvı yağ döküp yağın biraz kızmasını bekleyin ve hazırlamış olduğunuz köfteleri kızartmaya başlayın. Kızaran köfteleri delikli bir kepçe yardımı ile kâğıt havlunun üzerine alın. Bu sayede köftelerin fazla yağı emilmiş olur. Daha sonra bir adet orta boy kuru soğanı ince ince doğrayın. Patates ve havuçları da küp-küp doğradıktan sonra uygun bir tencere içerisine iki yemek kaşığı zeytinyağını ve iki yemek kaşığı tereyağını alın ve doğramış olduğunuz kuru soğanı ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanların biraz rengi dönünce küp-küp doğramış olduğunuz havucu ilave edin ve beş dakika kadar kavurma işlemine devam ettikten sonra bu sefer patatesleri de ilave ederek belli bir süre daha kavurmaya devam edin. Sebzelerin kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını da ilave ederek karıştırın. Son işlem olarak kızartmış olduğunuz köfte ve bir paket bezelyeyi de yemeğe ilave ederek biraz su ekleyip köfteli bezelye yemeğini orta ateşte pişirmeye bırakın. Pişen yemeğinizi sıcak sıcak servis edin.