{ "title": "Kıymalı Bezelye", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/kiymali-bezelye(1).jpg", "date": "19.01.2024 14:38:41", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kıymalı bezelye yemeği, insanlar için en iyi protein kaynağıdır. İçerisinde çok yüksek oranda protein bulunan bezelye ve yine içerisinde çok yüksek oranda protein bulunan kıyamının birleşerek oluşturduğu mükemmel bir yemektir. Kıymalı bezelye yemeği gerek malzemeleriyle gerekse yapılışıyla oldukça basit bir yemektir. Fakat bu yemekte dikkat edilmesi gereken bir durum vardır ki malzeme oranlamasının iyi yapılabilmesidir. Kimi zaman patatesin azlığı ya da kıymanın azlığı kimi zamanda suyunun azlığı oldukça lezzet kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle birazdan verilen tarife uygun bir şekilde kıymalı bezelye yaparak tüketebilirsiniz. Şimdi vereceğim tarif ile yapılan bezelye tam olarak dört kişiliktir. Bu nedenle öncelikle kişi sayısını belirleyerek buna göre sizlerde malzeme miktarını orantılı bir şekilde arttırabilirsiniz.

Kıymalı bezelye malzemeleri
Kıymalı Bezelye Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanların kabuklarını temiz bir şekilde soyarak bir kap tencere içerisine ince ince yemeklik bir şekilde kıyalım. Daha sonra ise bir miktar yağ içerisinde soğanları iyice kavuralım. Soğanlar iyice kavrularak pembe bir renk almaya başladığında yanmamasına dikkat ederek sık sık karıştırın. Soğanlar kavrulduktan sonra ise malzemelerde bahsettiğimiz kadar salçayı soğanlara katarak, salçanın tam olarak dağılmasını sağlayın. Salça tüm soğanlara dağılana kadar bol bol karıştırmaya devam edin.

İkinci aşamada ise salça üzerine kıymayı ekleyerek tekrar kavurmaya devam edelim. Belirtmeliyim ki kıymanın çok iyi pişmesi gerekmektedir. Bunun için bol bol kavurun ve kıymanın tam olarak pişmesini sağlayın. Kıyma tam olarak piştikten sonra bu malzemeler üzerine havuçların kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayarak karıştıralım.

Havuçların hemen sonrasında ise patateslerin kabuklarını soyalım ve küp-küp doğrayarak malzemeleri karıştıralım. Bu şekilde bir süre kavurun ve ardından bezelyeleri ekleyin. Bezelyelerin hemen ardından da tüm malzemeleri biraz geçecek kadar su koyarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlar başlamaz bir miktar tuz atın. Attığınız tuz miktarını biraz fazla tutarsanız daha iyi olacaktır. Çünkü patates tuzu sever. Bir süre kaynadıktan sonra malzemeler yumuşamış ve pişmişse kıymalı bezelye yemeğinin piştiğini anlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }