{ "title": "Garnitürden Bezelye Yemeği", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/Garniturden-Bezelye-Yemegi-24.jpg", "date": "19.01.2024 20:17:19", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Garnitürden bezelye yemeği, Garnitürden hazırlanan bezelye yemeği yapımı çok kolay olan lezzetli bir yemektir. Birçok kişinin severek yediği lezzetli bir yemektir. Genellikle sofralarda ana yemek olarak yer alır. Çoğu zaman sofralarda pilav ve ayran eşliğinde sunumu yapılır. Garnitürden bezelye yemeği yaz kış her mevsim rahatlıkla hazırlanabilir. Fakat birçok kişi tarafından özellikle kış aylarında sofralarda daha sık yer verilir. Sizde garnitürden bezelye yemeği sofralarınızda görmek istiyorsanız işte tarifi. Bu harika lezzeti mutlaka denemelisiniz. Garnitürden bezelye yemeği herkesin damak zevkine hitap edebilecek vitaminli ve sağlıklı bir yemektir.

Garnitürden bezelye yemeği için gerekli malzemeler
Garnitürden bezelye yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle kuru soğanı soyarak yemeklik olacak şekilde doğrayın. Tencere içerisine doğranmış soğanları alarak ocağın altını açın. Tereyağı ve zeytinyağını soğan içerisine ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğan kavrulunca içerisine kıymayı ilave ederek pişirin. Kıyma pişince domates salçasını ilave edin. Bu arada sarımsakları da soyarak çok küçük bir şekilde doğrayın veya rendeleyin. Kavrulan malzemeler arasına sarımsağı da ilave edin. Daha sonra garnitürü bolca süzgeç içerisinde yıkayarak kavrulan malzemeler içerisine ilave edilir. Son olarak tuz ve pul biberi de ilave ederek üzerine bir miktar su ekleyin. Yemeğin suyu kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Pişen yemeği biraz dinlendirip tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Garnitürden bezelye yemeği herkese afiyet olsun.
" } ] }