{ "title": "Fırında Etli Bezelye", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/firinda-etli-bezelye-2772.jpg", "date": "19.01.2024 01:02:52", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Fırında Etli Bezelye, Bezelye vitamin deposu olarak bilinir. Besin değeri olarak sağlıklı değerlere sahip olduğu için yemeklerde çok tercih edilir. Bezelyenin lezzetli bir tadı olduğu için yemeklerde çok tercih edilir. Bezelye pilav yapımında, çorba yapımında ve en çok da ana yemeklerin yapımında kullanılır. Fırında etli bezelyede bu yemeklerden biridir. Bezelye ve kuşbaşı etin birleşmesiyle ile oluşan bir ana yemek türüdür. Ramazan aylarında, akşam yemek davetlerinde gibi günlerde tercih edilir. Yapımı kolay ve lezzetinin tutması zor olmadığından dolayı çok tercih edilir.

Fırında Etli Bezelye Malzemeleri
Fırında Etli Bezelye Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesler yıkanır ve küçük küp olacak şekilde doğranır. Soğan ve havuçlar da soyularak ince ince dilimlenir. Soğanların ve havuçların ardında kırmızı biberler yıkanır ve ince olacak şekilde doğranır. Daha sonra kuşbaşı etler derin bir tencereye konur ve pişirilir. Piştikten sonra içine biraz yağ koyarak iki üç tur kızartılır. Daha sonra salça, pul biber, karabiber ve tuz konularak bir kabın içerisine sos şeklinde hazırlanır. Hazırlandıktan sonra fırın tepsisinin içerisine doğranan sebzeler ve et konulur ve üzerine sos dökülerek harmanlanır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının içerisine konur ve 20 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra yanına isteğe göre pirinç veya bulgur pilavı yapılarak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }