{ "title": "Fırında Bezelye", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/firinda-bezelye-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 14:46:24", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Fırında bezelye, yemeği çok güzel ve hafif oluyor. Çok lezzetli oluyor ve içine koyulan malzemelerle daha da vitaminli bir yemek oluyor. Çok besleyicidir ve oldukça faydalıdır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Bezelye yemeğini tavuklu, kıymalı, zeytinyağlı olarak da yapabilirsiniz. Ama her çeşidi de çok güzel oluyor. Fırında bezelye yemeğinin yanında pilav çok güzel gidiyor. Misafirlerinize bezelye yemeğinin yanında pilavla ikram edebilirsiniz. Çok seveceklerine eminim. Herkesin çok sevdiği bir yemektir. Yapması çok kolay bir yemektir. Bezelye enerji verir ve A, C, E, K vitaminleri bolca içerir. Yüksek değerde vitamin bulunur. Bezelyede ayrıca bakır, magnezyum gibi sağlık açısından faydalı mineraller ve vitaminler bulunuyor. Lif, protein açısından çok zengin bir sebzedir. Bağırsakları çalıştırır. Sindirimi kolaydır. Kabızlığı önler. Karaciğerin iyi çalışmasını sağlar. Kilo aldırmaz. Diyet yapanlar bu yemeği yiyebilirler. Vücudu kuvvetlendirir. Fırında yapıldığı için daha lezzetli ve hafif oluyor. Bezelye çok etkili bir enerji kaynağı ve şifa deposudur. Bu yüzden çocuklar için çok faydalıdır ve bolca kalsiyum içeriyor. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardımcı oluyor. Bezelye, ufak yeşil toplar halinde yetişen, kendine has tadı olan bir sebzedir.

Fırında bezelye tarifinin malzemeleri
Fırında bezelye tarifi nasıl yapılır?

İlk önce kuru soğanı soyup yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayalım ve fırın tepsisinin tabanına yayalım. Sarımsakların kabuklarını soyup yıkayalım ve ikiye bölüp soğanların üzerine ilave ediyoruz. Daha sonra patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra istediğiniz şekilde doğrayalım. Sonra bir kaba doğradığımız patatesleri, havuçları ve 1 su bardağı haşlanmış bezelyeyi alıp üzerine tuz, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ilave ettikten sonra iyice harmanlayalım. Daha sonra fırın tepsisindeki soğanların üzerine yayalım. Tavuk etlerini yıkadıktan sonra bezelyeli harcın üzerine serelim. 1 tane domatesi yıkayıp halka şeklinde doğrayalım ve tavuk etlerini üzerine dizelim. Derin bir kabın içinde 2 kaşık salçayı, 2 su bardağı suyu, biraz sıvı yağı karıştıralım ve sonra tavuklu malzemenin üzerine gezdirelim. Önceden ısıttığımız 200 dereceye ayarladığımız fırına tepsimizi fırına verelim ve 1 saat kadar pişirelim. Fırında bezelye yemeğimiz servise hazırdır. Sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }