{ "title": "Etli Bezelye Yemeği", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/etli-bezelye-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 10:20:26", "author": "osman karakaya", "article": [ { "article": "Etli Bezelye Yemeği, Baklagillerden olan bezelye ile birçok yemeği yapılmaktadır. Başlıca çorbalarda, etli yemeklerde, salatalarda ve püre olarak yapılır. Şifa kaynağı ve besleyici bir besindir.

Etli bezelye yemeği malzemeler
Etli Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk önce bütün malzemeleri hazırlayalım. Bezelyeyi yıkayıp süzelim, soğanları, kırmızı biber ve sarımsakları ince ince doğrayalım. Patatesleri küp-küp doğrayalım, havuçları ise daire şeklin de doğrayalım. Bir tencereye etlerimizi alalım. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Üzerine yağı ekleyelim ve yağ ile bir kavuralım. İçine soğanı, kırmızı biber ve sarımsakları ekleyelim. Bir güzel kavuralım. Daha sonra havuç ve patatesleri ilave edelim, hepsini bir karıştıralım. Salçayı, karabiberi, kırmızı pul biberi ve tuzu ilave edip, 5-10 dakika kavuralım. Son olarak bezelyeleri de koyalım. Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su dökelim. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve etler pişene kadar pişirelim. Piştikten sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Ancak sıcak yenilirse daha tatlı oluyor.
" } ] }