{ "title": "Dondurulmuş Bezelye Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/dondurulmuş-bezelye-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 00:07:49", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Dondurulmuş Bezelye Nasıl Pişirilir İlkbahar ve yaz mevsiminin enfes lezzetlerinden bir tanesi olan bezelye içerisinde bulunan nişasta, lif, antioksidan, karoten ve protein in yanı sıra C, A, B vitaminleri de içermektedir. Ayrıca içerisinde demir, fosfor ve potasyum gibi minerallerde bulunmaktadır. Bezelyenin sağlık açısından pek çok faydası da bulunmaktadır. Kış mevsiminde bulunmayan bezelye yazın taze olarak yapılacak şoklama işlemi ile derin dondurucuda saklanıp kışın da yemek olarak yapılabilmektedir. Ayrıca marketlerde de dondurulmuş olarak satılmaktadır.

Dondurulmuş Bezelye Nasıl Pişirilir; Dondurulmuş bezelye, sırası ile kurutma, yıkama, haşlama ve dondurma işlemlerinden geçirildiğinden dolayı bir miktar besin değeri kaybı yaşamaktadır. Ancak bazı taze tüketilen hallerinden, dondurulmuş sebzelerin besin değerinin daha yüksek olduğu yönündedir. 100 gram dondurulmuş taze bezelye ortalama olarak 84 kcal'dir. Bezelye yemeği etli ve sade olarak yapılabilmektedir. Dondurulmuş taze bezelye tarifine gelince.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Soğanı küp-küp doğrayıp zeytinyağında 1-2 dakika kadar kavurup kare doğradığımız havuçları ilave edelim ve soğanlarla birlikte biraz kavuralım. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra salçayı koyalım. Bezelye ve patatesi ilave edip azar azar suyunu dökerken bir yandan da karıştırarak salçanın iyice dağılmasını sağlayalım. İsterseniz biraz biber salçası da ekleyebilirsiniz bu biraz daha koyu bir renk elde etmenizi sağlar. Suyun tamamını dökünce, tuzunu atıp sebzeler yumuşayıp pişene kadar kapağı kapalı olarak pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }