{ "title": "Bezelye Nasıl Yapılır", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/Bezelye-Nasil-Yapilir-21.jpg", "date": "20.01.2024 17:32:52", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Bezelye nasıl yapılır, çocukların seveceği en güzel sebzelerden olan küçük toplar halindeki bezelye oldukça sağlığınız için faydalı bir sebze yemeğidir. Bezelye yaz sebzelerinden olan yararlı ve C A E K vitaminleri açısından son derece yararlıdır. Günlük alınan vitamin ihtiyacınızı karşılar, ayrıca çok hafif bir sebze olan bezelye yapılırken içine koyacağınız sebzelerle daha doyurucu ve besleyici olacaktır. Kendine has tadı olan bezelye ilkbahar mevsiminde çıkmaya başlar ve yaz aylarında bolca çıkarak market ve pazarlarda günlük taze olarak satılır. Bezelye sadece yemek olarak yapılan bir yemek türü değildir, birçok meze, salatası ve konservesi yapılarak tüketilmektedir. Bezelye içinde bulunan yüksek değerde bakır, demir ve magnezyum gibi önemli kaynaklar bulundurmaktadır. Özellikle yaşlılar ve çocukların bol tüketmesi gerekir, yapılan sebzeli bezelyeli böreklere hiç kimse yok demeyecektir.

Özellikle mide ve bağırsak sorunu yaşayan kişiler için son derece rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Yapacağınız bezelye içine patates, havuç, domates, tavuk eti ya da kırmızı et ya da bezelyenin kabuğu gibi eklemek istediğiniz sebze ve et türleriyle daha eşsiz bir lezzetle yapmanız mümkündür. Bezelye sadece vücut sağlığında değil cilt bakımında da önemli yer tutmaktadır. Kilo problemi yaşayan kişiler bol tüketebilir, zayıflamaya yardımcı olma özelliğiyle diyetisyenlerin de listelerinde yer almaktadır.

Bezelye yemeği yapılışı için gerekli malzemeler
Bezelye yemeği nasıl yapılır?

Bezelyeler ayıklanır ve yıkanır, bir kap içinde bekletilir, bu arada tavuk göğsü bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk göğsü ayıklanır ve suyu bir tarafta bekletilir. Bir tencere içine yağ salça ve bezelye karıştırılır ve kavrulur iyice kavrulan bezelye üzerine doğranmış havuç, patates eklenir tekrar kavrulmaya devam edilir. Kavrulan malzemeler üzerine ayıklanan tavuk göğsü suyuyla beraber ilave edilir. Kaynamaya bırakılır, kaynayan bezelye tuzu ve karabiberi eklenir 20 dakika taze bezelye pişirilir. Bezelye bu şekilde hem doyurucu hem besleyici olacaktır. Tadı beklediğinizden daha doyumsuz bir hale gelerek severek tüketilecektir. Servise hazır olan bezelyenizin yanına dilerseniz bir pilavla süs yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }