{ "title": "Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/bezelye-konservesi-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 21:00:24", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır, Bezelye, özellikle kış mevsiminde konserve olarak tercih edilen, lezzetli ve faydalı besinlerden birisidir. İlkbahar ve yaz mevsiminde ürün veren bezelye bitkisi, baklagillerdendir. Anayurdu net olarak bilinmeyen bezelye, çok eski dönemlerden beri Avrasya da yetiştirilmiştir. Günümüzde dünyanın pek çok yerinde yetiştirildiği gibi, ülkemizde de bolca yetiştirilmektedir. Salataları, yemekleri oldukça lezzetli olan bezelyenin kendimde denemiş olduğum konservesinin yapılış tarifini, sizinle de paylaşmak istedim.

Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır Malzemeleri
Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

Ayıklanmış olan bezelyeler yıkanır ve daha sonra haşlanır. Yeteri ölçüde bezelye haşlanıp, yapılabilir. Ben 1 kg tercih ettim. Bu arada kavanozun kapağıda küçük bir kap içerisinde, su ile bir süre kaynatılır. Haşlanan bezelyeler kaynar suyu ile hızlı bir şekilde, sıcak sıcak kavanozlara doldurulur. Kavanoz iyice dolmalıdır. Daha sonra kaynatılan kavanoz kapağı, bir havlu ile kurutulur ve kavanoz sıkıca kapatılıp ters çevrilir. Soğuyana kadar kesinlikle yerinden oynatılmaz. Soğuduğu zaman kapak normal bir şekilde duruyorsa, yani havaya kalkmamışsa, konserve tutmuş demektir. Kışın tüketilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }