{ "title": "Bezelye Kavurması", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/bezelye-kavurmasi-1112.jpg", "date": "21.01.2024 12:24:35", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Bezelye Kavurması, Bezelye baklagillerden olan taneli bir bitki türüdür. Her mevsim rahat bir şekilde bulunur. Ama yaz aylarında daha çok olur. Çünkü tıpkı yeşil fasulye gibi yazın yetişir. Bezelyeyi yazdan kışa hazırlamak için konserve ya da derin dondurucuya konur. Bezeleyenin besin değeri oldukça yüksektir. Özellikle D vitamini çok zengin olan bir bitkidir. Bezelyenin çeşit çeşit yemeği yapılır. Etlisi, sadesi, zeytinyağlısı ve kavurması yapılır. Bezelye yemek olarak yapıldığı gibi diğer yemeklerin içine garnitür olarak da konur. Kendine has çok güzel bir lezzeti olan bezelyenin ben bugün kavurmasını yapacağım. Yapımı kolay ve pratiktir. Sunumu ile göz doldurur, her damağa hitap eder.