{ "title": "Bezelye Kavurması", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/bezelye-kavurmasi-1112.jpg", "date": "21.01.2024 12:24:35", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Bezelye Kavurması, Bezelye baklagillerden olan taneli bir bitki türüdür. Her mevsim rahat bir şekilde bulunur. Ama yaz aylarında daha çok olur. Çünkü tıpkı yeşil fasulye gibi yazın yetişir. Bezelyeyi yazdan kışa hazırlamak için konserve ya da derin dondurucuya konur. Bezeleyenin besin değeri oldukça yüksektir. Özellikle D vitamini çok zengin olan bir bitkidir. Bezelyenin çeşit çeşit yemeği yapılır. Etlisi, sadesi, zeytinyağlısı ve kavurması yapılır. Bezelye yemek olarak yapıldığı gibi diğer yemeklerin içine garnitür olarak da konur. Kendine has çok güzel bir lezzeti olan bezelyenin ben bugün kavurmasını yapacağım. Yapımı kolay ve pratiktir. Sunumu ile göz doldurur, her damağa hitap eder.

Bezelye kavurması malzemeler
Bezelye Kavurması Nasıl Yapılır?

Önce bezelyeleri haşlayalım, bir tencerenin içine bezelyeleri alıp üzerini geçecek kadar su koyalım. Sonra ocağa alıp kaynayana kadar harlı ateşte sonra da kısık ateşte kapağını kapatıp yumuşayana kadar haşlayalım. Bizde bu arada diğer malzemeleri hazırlayalım. Arpacık soğanların iki tanesini ince ince doğrayalım, kalanını ise temizleyip ortadan ikiye bölelim. Daha sonra orta boy bir tencerenin içine tereyağı koyup eritelim sonra üzerine soğanları koyup kavurmaya başlayalım. Soğanlar pembeleşene kadar iyice kavuralım.

Sonra üzerine yeşil soğanları doğrayıp kavurmaya devam edelim. Bezelye yumuşamış ise bir süzgeç ile süzüp soğanların üzerine ekleyin, tuz ve karabiberini de ekleyip 4-5 dakika kadar daha kavuralım. Sonra sıcak iken servis yapalım. Bu yemek özellikle balık yemeklerinin yanında çok güzel oluyor.
" } ] }