{ "title": "Bezelye Kaç Dakikada Pişer", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/bezelye-kac-dakikada-piser.jpg", "date": "20.01.2024 09:54:27", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Bezelye kaç dakikada pişer, bezelye bildiğimiz gibi yaz sebzesidir. Ancak kışın gerek konservesi gerekse dondurulmuş olanını da bulmak mümkündür. Bezelyenin pişme süresi taze olmasıyla, konserve ya da dondurulmuş olmasıyla bağlantılıdır. Aynı zamanda bezelyeyi pişirme yönteminiz ve kullandığınız tencerenin de bunda etkisi vardır. Eğer taze bezelye pişirecekseniz, bunu düdüklü tencerede 10 dakikada pişirebilir iken, normal çelik tencerede yaklaşık 30-40 dakikada pişirebilirsiniz. Ancak sizlere belirtmek istediğimiz önemli bir husus var. Hangi yemeği yaparsanız yapın, ocağın altını kısık ateşte tutun. Yemeğiniz kaynamaya başladığında altını kısın. Sanılanın aksine kısık ateşte yemekler, sebzeler daha kolay pişer. Yüksek ateş pişme süresini uzatır.

Konserve bezelye pişirmek isterseniz, sakın düdüklü tencere kullanmayın. Bunu normal tencerede kısık ateşte yemeğiniz kaynadıktan sonra 10-15 dakikada pişirebilirsiniz. Dondurulmuş bezelye içinde düdüklü tencereyi önermiyoruz. Çelik tencerede dondurulmuş bezelyeden hazırladığınız yemeğinizi yaklaşık 25-30 dakika içinde pişirebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi pişme süresi en uzun olan taze bezelyedir. Yazın mevsiminde aldığınız bezelye yaklaşık 30-40 dakika içinde çelik tencerede pişecektir. Bu pişme süreleri yemeğiniz ocakta kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kıstıktan sonra tutulabilir. Ancak şunu da belirtelim. Bazı bezelyeler oldukça taze olduğundan, 20 dakikada bile pişebilir. En doğrusu arada bir yemeğinizi kontrol etmenizdir. Sebzeleri pişirirken, fazla da pişirmemeye özen gösterin. Vitamin ve minerallerini kaybetmemeleri için, kısık ateşte ve sebzeler fazla dağılmadan diri olacak şekilde pişirin. İşte bezelye kaç dakikada pişer konusundaki merakınızı gidermeye çalıştık. Bu faydalı sebzeyi her fırsatta pişirmeye çalışın. Özellikle mevsiminde taze bezelyeyi bolca pişirmenizi tavsiye ederiz.
" } ] }