{ "title": "Bezelye Çorbası", "image": "https://www.bezelye.gen.tr/images/bezelye-corbasi(3).jpg", "date": "19.01.2024 23:32:59", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Bezelye Çorbası, Bezelyenin her çeşit yemeğini yemişsinizdir. Fakat Bezelye Çorbasını yeni duyuyor olabilirsiniz. Bezelye Çorbanızı yaparken püf noktalara dikkat etmelisiniz. Özellikle bezelyenin haşlanma süresi çok önemlidir. Birçok bezelye tarifi vardır ama bence en lezzetlisi birazdan bahsedeceğim tarif olacak. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Bezelye Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Orta boy olan patates ve soğanı ince ince doğrayın. Geniş bir tencereye soğanları koyup yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanın pembeleşme süresi yaklaşık iki üç dakikadır. Daha sonra kavrulan soğanların üstüne ince ince kıyılan patatesleri koyup kavurunuz. Patatesler bir müddet kavrulduktan sonra bezelyelerinizi tencereye atabilirsiniz. Kavurma işlemi patatesler yumuşayana kadar devam eder. Bu işlem de bittikten sonra beş su bardağı soğuk su ilave edeniz ve et bulyonu tencereye atınız. Çorbaya hiçbir zaman sıcak su konulmaz. Çorbanıza sıcak su koyduğunuz da topaklanabilir ya da pişme süresi su sıcak olduğu için malzemeler topak topak olur. Çorbanızı orta ateşte on dakika kaynatın. Malzemelerin birbiriyle özleşmesi için karıştırıcı kullanarak ezmeliyiz. Çorba pürüzsüz hale gelmeli ve sonra tel süzgeçten geçirmelisiniz. Bu işlemden sonra çorbanızı on dakika daha kaynatmalısınız. Servis ederken dere otu ve krema koyabilirsiniz.
" } ] }