bezelye.gen.tr
bezelye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kuru Bezelye

Kuru bezelye, bilindiği gibi etli bir yemektir. Son derece lezzeti ile özellikle soğuk havalarda insanların tüketebileceği en güzel yemeklerden biri olan kuru bezelye, hem lezzeti ile hem de sofradaki görünüşü ile çok mükemmel etkiler göstermektedir. Bu durumun yanı sıra kuru bezelye yemeği içerisinde bolca protein bulunmaktadır. bu yemek özellikle etli yapıldığında bu protein oranı oldukça artış göstererek kişiler için çok faydalı bir yiyecek haline gelmektedir. İnsanların öğlen yemeklerinde tüketmiş oldukları protein ise vücudun çok daha enerjik olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle sizlerde hem lezzet açısından hemde enerji kazanmak açısından bu mükemmel ürünü tüketebilirsiniz. Bu durumun yanı sıra kuru bezelye yemeğinin yapılışı da oldukça kolaydır. Böylesine kolay yapılışı olan bir yemeği hiç yemek yapmasını bilmeyen insanların bile yapabileceği bir şekilde sizlere birazdan vereceğim tarif ile anlatacağım. Bu tarife geçmeden önce belirtmek isterim ki kuru bezelye yemeğini yapmadan önce kuru bezelyeleri bir gece önceden karbonatlı suda bekletmeniz gerekmektedir. Bu işlemin en büyük amacı çok daha kolay pişmesidir. Şimdi kuru bezelye yapımında kullanılacak olan malzemelerden bahsedelim. 

Malzemeler:
  • 300 gram kadar kuzu etki ya da dana eti,
  • Bir adet havuç,
  • Bir adet orta boy patates,
  • Bir yemek kaşığı domates salçası,
  • Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
  • Bir miktar karabiber, tuz ve pul biber,
  • Bir avuç kuru biber,
  • Bir adet kuru soğan, 
  • İki su bardağı kuru bezelye,
  • Bir miktar sıvı yağ
İşte bu malzemelerim hazırlanması sonrasında sizlerde kuru bezelye yapılışına geçebilirsiniz. Fakat belirtmek isterim ki belirtmiş olduğum malzemelerin eksik kullanılması ya da hepsinin kullanılmaması durumunda lezzet eksiklikleri meydana gelebileceği için problemler olabilir
Kuru Bezelye

Bu nedenle malzemelerin tümünü kullanmaya özen göstermeniz sizler için çok daha iyi olacaktır.

Yapılışı: Önceden ıslatmış olduğumuz kuru bezelyelerin suyunu süzerek iyice yıkayalım ve bir tencere içerisine bezelyelerin üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyerek pişmesi için ocağı açalım. Bu işlemi ocağın orta gözünde yaparsanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar bir süre bezelyeleri haşlayalım. Daha sonra ise haşlanmış olan bezelyeleri suyu ile birlikte bir kenara koyarak bekletelim. 

Haşlanmış bezelyeler bir kenarda beklerken bizlerde bir tava içerisinde bir miktar yağ kızdıralım ve yağ kızarken kuru soğanı ince ince kıyalım. Yağ tam olarak kızdıktan sonra ise yağın içerisine soğanları dikkatli bir şekilde ekleyerek rengi pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra soğanlar kavrulunca etleri ilave edelim ve et suyunu çekene kadar kavuralım. Bu sırada etlerin üzeri örtülecek kadar su ekleyerek kavurma işlemine devam edebiliriz. 

Daha sonra soğan ve et kavrulduktan sonra ocağı kapatmaya yakın içerisine toz biberi, pul biberi serpip iyice karıştıralım. Şimdi bu kavurmuş olduğunuz malzemeleri kenarda bekletmiş olduğumuz bezelye içerisine ekleyelim ve havuçları, patatesleri, kuru biberi ilave ederek iyice karıştıralım. Bu karışımın üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyalım ve ocağı açalım. Kısık ateşte bezelyeler pişene kadar pişirelim. Bu işlem düdüklü tencerede yaklaşık 15 dk sürmektedir. Bu işlemden sonra afiyetle kuru bezelye yemeğini yiyebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 08.12.2015 16:46:57

Kuru Bezelye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuru Bezelye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bezelye Çorbası

Bezelye çorbası: oldukça lezzetli olan bezelye çorbası özellikle kış aylarında insana çok iyi gelmektedir.Malzemeler:500 gram bezelye1 adet patates1 adet soğan5 su bardağı suTereyağ1 yemek kaşığı un 100 ml kremaTuz KarabiberPul bi...

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı bezelye, Bezelye yaz kış rahatlıkla bulup yemeğini yapacağımız vitaminli bir gıdadır. Gerek çocuklar gerekse yetişkinler için içinde bulunduğu zengin lif kaynağından dolayı tüketilmesi gerekir. Kıymalı, etli yada zeyti...

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli, yaz kış her mevsim sofralarımızı süsleyen bezelye, ilkbahar ve yaz aylarında semt pazarlarında ve marketlerde bol miktarlarda bulmak mümkündür. Yaz aylarında temin edilerek konserve şeklinde veya...

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye, hemen hemen her mevsim rahatlıkla temin edilerek pişirilebilen bezelye yaz aylarında taze olarak tüketilebilirken kış aylarında ise konserve veya yaz aylarında dondurucularda saklanarak tıpkı yaz aylarında ol...

Bezelye Patates Yemeği

Bezelye Patates Yemeği,  bezelye yemeğinin içine bence en çok yakışan sebzelerden biridir patates. Bezelye yaparken mutlaka ama mutlaka patates koymanızı tavsiye ederim. Şimdi gelin tarifimize geçelim. Malzemeler3 su bardağı bezel...

Köfteli Bezelye

Köfteli bezelye, öğle ve akşam yemekleri için harika bir alternatif olacak ana yemek türüdür. Özellikle sade kıyma ya da parça et sevmeyen kişiler için ideal bir seçenektir. İçerisindeki köfteler sayesinde çocuklarında beğeneceği...

Fırında Tavuklu Bezelye

Fırında tavuklu bezelye, evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz kolay, güzel bir tariftir. Tarifi kendinizi kendiniz geliştirebileceğiniz içine başka malzemeler de ekleyebileceğiniz bir yemek çeşitidir. Fırında Tavuklu Bezelye İçin M...

Bezelye Tarifi

Bezelye tarifi, minik yeşil topları olan, kendine has bir tada sahip bezelye genellikle ilkbahar mevsiminde tüketilmektedir. Yemek olarak hazırlanabileceği gibi, bazı restoranlarda süsleme amacıyla kullanılan sebzelerden biridir....

Bezelyenin Faydaları

Bezelyenin faydaları çok uzun zamanlardan beri araştırmacıların önemli araştırma konuları arasında olmuştur. Bezelye, bilindiği gibi baklagiller ailesi içerisinde bulunmaktadır. Özellikle doğal bir bitki olması nedeni ile bezelyen...

Bezelye Püresi

Bezelye püresi genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Aynı zamanda küçük çocuklarında yiyebileceği bir mama olarak da yapılan bir besindir.Bezelye püresi     Malzemeler,500 gram bezelye,4 su bardağı süt,1 çorba...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bezelye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018