bezelye.gen.tr
bezelye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Konserve Bezelye

Konserve Bezelye;taze yeşil kabuğu ile taneleri yada sadece  taneleri yenilen baklagiller familyasından ilkbahar ve yazın görülen sebzeye verilen isimdir. Gövdesi çok uzun ve ince, beyaz  çiçekler açan, tanesi yuvarlak ve yeşil olan bu bitki bir kılıf içine dizilmiş gibi kabuğunda sıralı bir halde durmaktadır. Bezelye lif yönünden zengin olmasından dolayı  kalp damar hastalıkları na karşı koruyucudur ve kan şekerini dengeleyici bir etki göstermektedir. Kolayca çözümlenebilen çeşitli lif maddelerini çok miktarda içerdiğinden, özellik ile kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek, kalp krizi geçirme riskini de azaltmaktadır.  Yüksek orandaki lif, midede uzun süre kalmaktadır. Böylece kandaki şeker düzeyinin artma ve azalma eğilimini bir düzene sokarak bedenin enerji düzeyini sabit tutmaktadır. Ürik asit yönünden zengin bir besin olduğu için özellik ile kan ürik asit değerleri yüksek olan bireylerin sıklıkla tüketmemesi gereken besinler dendir. Yüksek oranda B1 vitamini içeren bezelye, uykuyu da düzene sokmaktadır. İştahı açıcı ve insanın ruhsal durumunu düzelterek neşeli olmasını sağlamaktadır. Bezelye kansızlık ve kan kanserine karşı koruyucu bir özelliğe sahiptir. 

Konserve Bezelye; İlkbahar ve yaz mevsiminin enfes lezzetlerinden bir tanesi olan bezelye içerisinde bulunan nişasta, lif, antioksidan, karoten ve protein in yanı sıra C, A, B vitaminleri de içermektedir.
Konserve Bezelye

Ayrıca içerisinde demir, fosfor ve potasyum gibi minerallerde bulunmaktadır. Bezelyenin sağlık açısından pek çok faydası da bulunmaktadır. Kış mevsiminde bulunmayan bezelye yazın taze olarak yapılacak şoklama işlemi ile derin dondurucu da saklanıp kışın da yemek olarak yapılabilmektedir. Ayrıca marketlerde de konserve olarak da satılmaktadır. Evde konserve yapımı ise şu şekildedir;
Malzemeler;
  • Bezelye
  • Su
  • Uygun kavanoz ve daha önce konserve yapılmamış kavanoz kapağı.
Hazırlanışı; Bezelyeleri önce ayıklıyoruz  yıkıyoruz ve haşlıyoruz.  Bu sırada kavanoz kapaklarını küçük bir kapta su ile biraz kaynatıyoruz. Haşlanan bezelyeleri kaynar suyu ile birlikte sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz, kavanoz iyice dolduruyoruz. Sonra kaynattığımız kapağı havlu ile kurulayıp kavanozu iyice kapatıp tersine çevirerek soğuyana kadar arada kavanozu ters yüz ediyoruz. Soğuduğu zaman  kapak normal duruyorsa yani havaya kalkmamışsa tutmuş demektir konserve nizi, kışın yiyebilirsiniz. Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 16.12.2015 16:40:05

Konserve Bezelye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Konserve Bezelye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bezelye Çorbası

Bezelye çorbası: oldukça lezzetli olan bezelye çorbası özellikle kış aylarında insana çok iyi gelmektedir.Malzemeler:500 gram bezelye1 adet patates1 adet soğan5 su bardağı suTereyağ1 yemek kaşığı un 100 ml kremaTuz KarabiberPul bi...

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı bezelye, Bezelye yaz kış rahatlıkla bulup yemeğini yapacağımız vitaminli bir gıdadır. Gerek çocuklar gerekse yetişkinler için içinde bulunduğu zengin lif kaynağından dolayı tüketilmesi gerekir. Kıymalı, etli yada zeyti...

Köfteli Bezelye

Köfteli bezelye, öğle ve akşam yemekleri için harika bir alternatif olacak ana yemek türüdür. Özellikle sade kıyma ya da parça et sevmeyen kişiler için ideal bir seçenektir. İçerisindeki köfteler sayesinde çocuklarında beğeneceği...

Bezelye Patates Yemeği

Bezelye Patates Yemeği,  bezelye yemeğinin içine bence en çok yakışan sebzelerden biridir patates. Bezelye yaparken mutlaka ama mutlaka patates koymanızı tavsiye ederim. Şimdi gelin tarifimize geçelim. Malzemeler3 su bardağı bezel...

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye, hemen hemen her mevsim rahatlıkla temin edilerek pişirilebilen bezelye yaz aylarında taze olarak tüketilebilirken kış aylarında ise konserve veya yaz aylarında dondurucularda saklanarak tıpkı yaz aylarında ol...

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli, yaz kış her mevsim sofralarımızı süsleyen bezelye, ilkbahar ve yaz aylarında semt pazarlarında ve marketlerde bol miktarlarda bulmak mümkündür. Yaz aylarında temin edilerek konserve şeklinde veya...

Bezelyenin Faydaları

Bezelyenin faydaları çok uzun zamanlardan beri araştırmacıların önemli araştırma konuları arasında olmuştur. Bezelye, bilindiği gibi baklagiller ailesi içerisinde bulunmaktadır. Özellikle doğal bir bitki olması nedeni ile bezelyen...

Bezelye Nasıl Yapılır

Bezelye Nasıl Yapılır, Bezelye oldukça sağlıklı ve yapımı kolay bir yemektir. Bezelye hafif bir yemek olması sebebiyle de kilo aldırmaz ve sindirim sorunu yaşatmaz. Bezelyenin tüketilmesi cilde ve saçlara da iyi gelmekte, cildiniz...

Fırında Tavuklu Bezelye

Fırında tavuklu bezelye, evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz kolay, güzel bir tariftir. Tarifi kendinizi kendiniz geliştirebileceğiniz içine başka malzemeler de ekleyebileceğiniz bir yemek çeşitidir. Fırında Tavuklu Bezelye İçin M...

Etli Bezelye Kalori

Etli Bezelye Kalori; etli Bezelye, C, A ve K vitaminleri, demir, çinko, bakır mineralleri ve lif içeriği yüksek bir sebzedir. Etli olarak pişirilmesi protein, vitamin, mineral değerini artırmaktadır. Nişastalı sebze içeriği nedeni...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bezelye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018