bezelye.gen.tr
bezelye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Köfteli Bezelye

Köfteli bezelye, öğle ve akşam yemekleri için harika bir alternatif olacak ana yemek türüdür. Özellikle sade kıyma ya da parça et sevmeyen kişiler için ideal bir seçenektir. İçerisindeki köfteler sayesinde çocuklarında beğeneceği bezelyeli köfte sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Yanında pilav ya da makarna ile servis edildiğinde besleyici değeri yüksek bir öğün bu sayede geçirilebilir.

Köfteli Bezelye İçin gerekli Malzemeler

  • 1 kg bezelye
  • 1 tane domates
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 tane orta boy havuç
  • Tuz ve kırmızı pul biber
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ

Köftesi İçin

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Köfteli Bezelye Hazırlanışı

Köfteli bezelyeler için kullanılacak bezelyeler taze temin edilmişse uygun bir tencereye alınarak, üzerini geçecek şekilde su ilave edilip, haşlanır. Bu arada çukur bir kabın içine kıyma alınır. Kuru soğanın kabukları soyularak kıymanın içine rendelenir.

Köfteli Bezelye

Üzerine 1 adet yumurta, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve galeta unu eklenerek iyice yoğrulur. Yarım saat kadar bekletildikten sonra misket büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanıp, bir tepsiye dizilir.

Patatesin kabukları soyulup eşit şekilde küp küp doğranır. Domatesin kabukları soyularak tercihe göre rendelenir ya da küp küp doğranır. Ardından havucun kabukları kazınarak patateslere uygun doğranır. Kuru soğan incecik yemeklik olacak şekilde doğranır. Uygun bir tencerenin içine sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Kızan yağa ilk olarak doğranmış soğan eklenip şeffaf bir hal alana kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine salça eklenip birkaç dakika soğanlar ile birlikte kavrulur. Üzerine doğranan domatesleri, havuçları ve patatesleri eklenip 2-3 dakika kadar daha kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine haşlanan bezelyeler eklenir. Bir iki dakika daha kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar sıcak su, tuz ve kırmızı pul biber eklenerek, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında misket şeklinde yuvarlanan köfteler malzemelerin üzerine ilave edilir ve 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatılarak ocaktan alınır. Yanında pirinç pilavı ve ayran ile beraber servise sunulur. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 08.12.2015 16:47:28

Köfteli Bezelye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Köfteli Bezelye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bezelye Çorbası

Bezelye çorbası: oldukça lezzetli olan bezelye çorbası özellikle kış aylarında insana çok iyi gelmektedir.Malzemeler:500 gram bezelye1 adet patates1 adet soğan5 su bardağı suTereyağ1 yemek kaşığı un 100 ml kremaTuz KarabiberPul bi...

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı bezelye, Bezelye yaz kış rahatlıkla bulup yemeğini yapacağımız vitaminli bir gıdadır. Gerek çocuklar gerekse yetişkinler için içinde bulunduğu zengin lif kaynağından dolayı tüketilmesi gerekir. Kıymalı, etli yada zeyti...

Köfteli Bezelye

Köfteli bezelye, öğle ve akşam yemekleri için harika bir alternatif olacak ana yemek türüdür. Özellikle sade kıyma ya da parça et sevmeyen kişiler için ideal bir seçenektir. İçerisindeki köfteler sayesinde çocuklarında beğeneceği...

Bezelye Patates Yemeği

Bezelye Patates Yemeği,  bezelye yemeğinin içine bence en çok yakışan sebzelerden biridir patates. Bezelye yaparken mutlaka ama mutlaka patates koymanızı tavsiye ederim. Şimdi gelin tarifimize geçelim. Malzemeler3 su bardağı bezel...

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye, hemen hemen her mevsim rahatlıkla temin edilerek pişirilebilen bezelye yaz aylarında taze olarak tüketilebilirken kış aylarında ise konserve veya yaz aylarında dondurucularda saklanarak tıpkı yaz aylarında ol...

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli, yaz kış her mevsim sofralarımızı süsleyen bezelye, ilkbahar ve yaz aylarında semt pazarlarında ve marketlerde bol miktarlarda bulmak mümkündür. Yaz aylarında temin edilerek konserve şeklinde veya...

Bezelyenin Faydaları

Bezelyenin faydaları çok uzun zamanlardan beri araştırmacıların önemli araştırma konuları arasında olmuştur. Bezelye, bilindiği gibi baklagiller ailesi içerisinde bulunmaktadır. Özellikle doğal bir bitki olması nedeni ile bezelyen...

Bezelye Nasıl Yapılır

Bezelye Nasıl Yapılır, Bezelye oldukça sağlıklı ve yapımı kolay bir yemektir. Bezelye hafif bir yemek olması sebebiyle de kilo aldırmaz ve sindirim sorunu yaşatmaz. Bezelyenin tüketilmesi cilde ve saçlara da iyi gelmekte, cildiniz...

Fırında Tavuklu Bezelye

Fırında tavuklu bezelye, evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz kolay, güzel bir tariftir. Tarifi kendinizi kendiniz geliştirebileceğiniz içine başka malzemeler de ekleyebileceğiniz bir yemek çeşitidir. Fırında Tavuklu Bezelye İçin M...

Etli Bezelye Kalori

Etli Bezelye Kalori; etli Bezelye, C, A ve K vitaminleri, demir, çinko, bakır mineralleri ve lif içeriği yüksek bir sebzedir. Etli olarak pişirilmesi protein, vitamin, mineral değerini artırmaktadır. Nişastalı sebze içeriği nedeni...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bezelye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018