bezelye.gen.tr
bezelye

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli, yaz kış her mevsim sofralarımızı süsleyen bezelye, ilkbahar ve yaz aylarında semt pazarlarında ve marketlerde bol miktarlarda bulmak mümkündür. Yaz aylarında temin edilerek konserve şeklinde veya donduruculara koyularak kış ayları için saklanan bezelye sebzesi tıpkı tazesinde olduğu aynı lezzette tüketilir. Bezelye sebzesi bünyesinde barındırdığı yüksek lif oranı sayesinde tokluk hissi verir, uykusuzluğu düzene sokar, ruh sağlığı üzerinde olumlu etliler sağlamasının yanı sıra diyabet rahatsızlığı ve kalp rahatsızlıkları üzerinde birçok faydaları vardır. Ayrıca karaciğer sağlığına büyük faydaları olan bezelye sebzesi bazı farklı kanser türleri üzerinde de koruyucu nitelikleri olan bir sebzedir. Ana yemek olarak, salatalar da garnitür olarak meze çeşitlerinde kullanılabilen bezelye ile onlarca yemek çeşidi yapmak mümkündür. Bu yemekler arasında köfteli, tavuklu zeytinyağlı, etli, kıymalı çeşitleri hazırlanabilir. Dilerseniz bezelye yemeği tarifimizi resimli olarak birlikte hazırlayalım.

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg taze veya konserve bezelye
  • 300 gr kuşbaşı koyun eti
  • 1 Tane orta irilikte kuru soğan
  • 1 tane orta irilikte havuç
  • 1 tane orta irilikte patates
  • 1-2 tane domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli Hazırlanışı

İlk olarak yemeğimizi hazırlamak için şayet bezelyeleri taze olarak kullanacaksak bezelyelerin kabuklarını temizleyerek başlayalım. Ardından ayıklanan bezelyeleri su içine alarak beklemeye bırakalım. Ardından yemeğimiz için gerekli olan sebzelerden patates ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük küp şeklinde doğrayalım.

Bezelye Yemeği Tarifi

Bir adet kuru soğanı ince yemeklik doğradıktan sonra sivri biberleri de yemeklik olarak doğrayıp domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayarak tüm malzemeyi hazır hale getirelim.

Daha sonra yemek tenceremizi ocağa koyarak içine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine 300 gr kuşbaşı şeklinde doğranmış koyun etlerini ilave ederek etler kendi sularını bırakıp çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavuralım. Etler istediğimiz şekilde kavrulduktan sonra üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve sivri biberleri ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmayı sürdürelim. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine doğranmış domatesleri de ilave ederek domatesler diriliklerini kaybedinceye kadar kavurduktan sonra üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ile 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ilave edip salçaları da ezerek kavuralım.

Ardından yemeğimizin harcı kavrulduktan sonra üzerine küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ilave ederek 10-15 dakika kadar kavurarak üzerine ayıklanarak suda bekleyen bezelyelerin suyunu süzdürerek tencereye ilave edelim. Yemeğimizi karıştırarak harmanladıktan sonra üzerine yeteri kadar tuz ilave edip tekrar bir iki çevirdikten sonra kavurma işlemine tekrar 5-10 dakika kadar daha devam ederek yemeğimizin üzeri 1-2 parmak aşacak kadar sıcak su ilave ederek orta ısıda tencerenin kapağını kapatarak 30-35 dakika kadar pişmeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda yemeğimizin tuzunu ve suyunu kontrol ettikten sonra eğer suyu az kalmış ise üzerine bir miktar sıcak su ilave ederek bir iki taşım kaynatarak hazır hale gelen yemeğimizi ocaktan alalım. Ardından yemeğimizin üzerine incecik kıyılmış yarım demet dereotunu ve 1 çay kaşığı kadar karabiber ilave edip karıştırarak pirinç pilavı eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 15.12.2015 10:37:12

Bezelye Yemeği Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bezelye Yemeği Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bezelye Çorbası

Bezelye çorbası: oldukça lezzetli olan bezelye çorbası özellikle kış aylarında insana çok iyi gelmektedir.Malzemeler:500 gram bezelye1 adet patates1 adet soğan5 su bardağı suTereyağ1 yemek kaşığı un 100 ml kremaTuz KarabiberPul bi...

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı bezelye, Bezelye yaz kış rahatlıkla bulup yemeğini yapacağımız vitaminli bir gıdadır. Gerek çocuklar gerekse yetişkinler için içinde bulunduğu zengin lif kaynağından dolayı tüketilmesi gerekir. Kıymalı, etli yada zeyti...

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği Tarifi Resimli, yaz kış her mevsim sofralarımızı süsleyen bezelye, ilkbahar ve yaz aylarında semt pazarlarında ve marketlerde bol miktarlarda bulmak mümkündür. Yaz aylarında temin edilerek konserve şeklinde veya...

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye, hemen hemen her mevsim rahatlıkla temin edilerek pişirilebilen bezelye yaz aylarında taze olarak tüketilebilirken kış aylarında ise konserve veya yaz aylarında dondurucularda saklanarak tıpkı yaz aylarında ol...

Bezelye Patates Yemeği

Bezelye Patates Yemeği,  bezelye yemeğinin içine bence en çok yakışan sebzelerden biridir patates. Bezelye yaparken mutlaka ama mutlaka patates koymanızı tavsiye ederim. Şimdi gelin tarifimize geçelim. Malzemeler3 su bardağı bezel...

Köfteli Bezelye

Köfteli bezelye, öğle ve akşam yemekleri için harika bir alternatif olacak ana yemek türüdür. Özellikle sade kıyma ya da parça et sevmeyen kişiler için ideal bir seçenektir. İçerisindeki köfteler sayesinde çocuklarında beğeneceği...

Fırında Tavuklu Bezelye

Fırında tavuklu bezelye, evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz kolay, güzel bir tariftir. Tarifi kendinizi kendiniz geliştirebileceğiniz içine başka malzemeler de ekleyebileceğiniz bir yemek çeşitidir. Fırında Tavuklu Bezelye İçin M...

Bezelye Tarifi

Bezelye tarifi, minik yeşil topları olan, kendine has bir tada sahip bezelye genellikle ilkbahar mevsiminde tüketilmektedir. Yemek olarak hazırlanabileceği gibi, bazı restoranlarda süsleme amacıyla kullanılan sebzelerden biridir....

Bezelyenin Faydaları

Bezelyenin faydaları çok uzun zamanlardan beri araştırmacıların önemli araştırma konuları arasında olmuştur. Bezelye, bilindiği gibi baklagiller ailesi içerisinde bulunmaktadır. Özellikle doğal bir bitki olması nedeni ile bezelyen...

Bezelye Püresi

Bezelye püresi genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Aynı zamanda küçük çocuklarında yiyebileceği bir mama olarak da yapılan bir besindir.Bezelye püresi     Malzemeler,500 gram bezelye,4 su bardağı süt,1 çorba...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bezelye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018